sâmbătă, 11 mai 2013

Scapă de coşuri în mod natural:

Acneea este o problemă neplăcută, mai ales deoarece tentativele de a o acoperi cu machiaj agravează situaţia. Dacă ai pielea sensibilă şi nu eşti interesată de produsele cosmetice speciale cu efect antiacneic, iată  soluţii de a scăpa de coşuri în mod natural, pe care le poţi folosi oricând acasă:

Masca cu castravete

Dacă ai porii dilataţi, acneea poate fi mai vizibilă şi mai neplăcută. Sucul obţinut dintr-un castravete proaspăt are un efect puternic pentru calmarea acneei pe un ten cu pori deschişi. Se ţine întins pe faţă timp de 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduţă. 
MASCA IMPOTRIVA ACNEEI CU ASPIRINA
Masca cu aspirina este foarte utila in combaterea acneei, acidul acetilsalicilic avand efecte antiinflamatorii, antibacteriene, reducand inflamatiile si impiedicand recidiva acneei. Masca este recomandatata zilnic si se prepara astfel: se piseaza intr-un castron mic sau intr-o ceasca 5 pastile de aspirina netamponata, peste care se adauga o lingura de miere, se amesteca bine si la final se pune zeama de la o jumatate de lamaie. Se amesteca bine si se aplica masca pe fata, lasand sa actioneze minim jumatate de ora. Masca se face seara inainte de culcare. Ulterior se clateste tenul cu apa din abundenta.
Masca cu usturoi
O altă reţetă naturistă spune că nu-ţi trebuie decât câteva felii de usturoi pentru a avea un ten aşa cum ai visat. Asta pentru că usturoiul ucide bacteriile care provoacă apariţia coşurilor. Metoda este una dintre cele mai simple: freacă usturoiul feliat pe zonele cu coşuri şi aşteaptă câteva minute să-şi facă efectul.

Masca din oţet cu sare

Un amestec de oţet cu sare de masă fină şi cu apă poate fi o altă soluţie naturală accesibilă acasă oricând. În funcţie de sensibilitatea pielii tale, poţi dilua oţetul mai mult. Nu păstra amestecul pe faţă mai mult de 5 minute, după care spălă-ţi faţa cu apă rece.
Masca din gălbenuş de ou
Un gălbenuş de ou, bătut bine înainte să fie aplicat pe faţă cu o pensulă cosmetică, este un tratament eficace împotriva coşurilor. Lasă-l să se usuce şi spălă-ţi faţa după 10 minute cu apă călduţă. Repetat zilnic timp de o săptămână, acest tratament poate avea efecte excelente.
Masca din mere cu miere
Amestecă un sfert de mâr ras cu o linguriţă cu vârf de miere pentru a obţine o mască naturală şi eficientă cu efect antiacneic. Dacă mierea este foarte groasă, poţi adăugă şi puţină apă la mască ce se ţine pe faţa timp de 20 de minute.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu